Z čeho soud lhůtu dovodil? Rozdělení zisku předpokládá existenci účetní závěrky schválené valnou hromadou, která se musí konat právě ve lhůtě šesti měsíců od konce účetního období. Soud dospěl k závěru, že tato zákonem stanovená lhůta je zároveň tou nejzazší, ve které lze výsledky závěrky považovat za reálný obraz účetnictví, který může sloužit pro kvalifikované rozhodnutí o rozdělení zisku. Časy se totiž mění – za dobu delší než půl roku již může být vše jinak, zisk se může proměnit ve ztrátu.

Řečeno slovy klasika, s tímto názorem můžeme nesouhlasit, můžeme s ním polemizovat a kritizovat jej, ale to je asi tak vše, co proti němu můžeme udělat. Soudy budou napříště rozhodovat v souladu s ním a lhůtu bude nutno respektovat.

Jaké jsou dopady porušení nového pravidla? Akcionář, který přijme dividendu na základě rozhodnutí valné hromady přijatého po uplynutí lhůty, nebude chráněn dobrou vírou a bude povinen ji vrátit. Zodpovědnost však nese i představenstvo. Takové rozhodnutí valné hromady totiž nebude platné. Výplata dividendy na jeho základě je proto v rozporu se zákonem, neboť pro ni chybí jakýkoliv právní důvod.

Kdo může nárok uplatňovat? Kde není žalobce, není soudce, a stávající akcionáři se jistě zlobit nebudou. Majetek společnosti se ale nepochybně sníží, a to v rozporu se zákonem. Pokud následně společnost nebude schopna dostát svým závazkům, mohou věřitelé uplatňovat své pohledávky vůči členům představenstva z titulu ručení. A pokud stávající akcionáři svůj podíl prodají, může se nároku na náhradu škody vůči představenstvu domáhat i budoucí akcionář. Výplata dividend v rozporu se zákonem může mít za určitých okolností i trestněprávní aspekty.

To vše se týká nejen společností akciových, ale i těch s ručením omezeným. Přitom málokterá z nich má auditovanou závěrku k dispozici s takovým předstihem, aby ji spolu s rozdělením zisku stačila včas ještě nechat schválit valnou hromadou. Další oříšek pro členy představenstva a jednatele, kteří musí často tančit na hraně mezi vůlí akcionářů a literou zákona.


HN – Leaders Voice – 21. 6. 2010 - aktualizovaný článek